Holger 17 veckor

Man kan inte säga att Holger är rumsren ännu men han gör sällan sina behov inne, han springer till dörren och står där tills vi öppnar, men han säger inte till ännu men det kommer väl. Så det går framåt!

Vi fortsätter med kontaktövningar och följsamhetsträning och på prommenader lämnar Holger aldrig vår sida. Gå fint i koppel är nästa steg, han var så duktig från början men allt eftersom han blivit större så har han också börjat dra mer och jag har känt att man kan vänta med det ett tag, lite mycket att begära av en liten valp:) Men nu börjar det bli dags att kunna gå fint. Det kommer vi träna med klicker.

Tidigt igår morse begav vi oss ned mot Hudiksvall för att hämta en maskin till Anders. Holger fick såklart följa med och åkte så snällt bredvid oss på sätet i trailern hela vägen. Han är ju så van vid att åka stora fordon som guppar så det var inga problem. Vi gjorde några kisspauser och det är så smidigt att jag lärt honom kissa och bajsa på kommando för då går det lite snabbare:) Anders lyckas inte få honom att göra ifrån sig men när jag säger ”ska du kissa då?” så kissar Holger bara han är kissnödig! Jag tror inte att det är ordena Holger lärt sig utan tonen, det är väl därför han inte lyssnar på Anders ännu!

Här är lite bilder från resan:)

 

 

 

Annonser

One response to “Holger 17 veckor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: