Veckan som gått

Denna veckan har vi fokuserat mycket på targeting, har tidigare använt en plast pinne till detta ändamål men har nu köpt en riktig ”target stick” från Canis.

Till detta har vi såklart klicker och detta sitter nu som berget. Vi har börjat med att han också ska sätta tassen på ett lock från en burk och det lärde han sig på ett par minuter och springer nu en bra bit för att toucha den!

I torsdag var vi på valpkurs och denna gången var definitivt den mest givande hittills, vi höll till i Spikbodarna och tränade följsamhet, inkallning, gå fint i koppel m.m. Från början får man såklart jobba extra hårt för att få hans uppmärksamhet men efter ett tag gick det galant, han har blicken i mina ögon trots att det är andra hundar runt i kring, kanske t.o.m går förbi rakt framför honom. Då känns det som om vi verkligen kommit någonstans!

Jag och syrran kommer att se till att anmäla oss till grundkurs i lydnad också så snart som möjligt, det ska bli kuuuuuuul!

Idag fyller min älskade sambo år och det har vi firat med tårta och besökare! Av mig fick han en högtryckstvätt från Nilfisk, och det var en riktig värsting som min bror hjälpt mig hitta. Gissa om Anders blev glad! Jag kunde knappt bärga mig och ville ge honom den redan igår men lyckades hålla mig;) Jag vet inte hur länge han stått och tvättat traktorn idag…

Holger har idag haft fullt  upp med att hälsa och leka med alla och sover nu rätt djupt, utsträckt på golvet.

I morgon väntar vi fler gäster och om detta väder vi har nu håller i sig, så ska vi försöka åka till vattnet så Holger kanske kan bada lite!

I veckan har katterna varit ute mycket på kvällarna (under uppsikt såklart!) och vi har gjort vanliga sökövningar inomhus där de letar skinka. De kommer så bra överrens med Holger (nåväl, så gott det går iaf) och det glädjer oss något enormt! Var det något jag var orolig över vid hundköpet så var det att de skulle få det jobbigt men de har inget emot Holger! De har insett att det inte finns något ont i den hunden! Ibland tar Leyla Holgers plats i soffan och då kan de faktiskt ligga och sova tätt intill varandra.

Jag har börjat bli sjuk också… känner mig riktigt tussig och har fruktansvärt ont i halsen och är snorig, känner mig också lite febrig. Men det har kommit och gått idag så jag hoppas att det går över bara jag får sova ordentligt inatt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: