Holger 14 veckor

Här går det bara framåt, Holger växer och växer och blir mer och mer vän med katterna. Kiona bryr sig inte nämnvärt om Holger längre, ja det ska vara när de busar tillsammans:) Igår slängde sig Kiona nonchalant på golvet framför Holger precis som om hon ville bli klappad på magen av honom! Hon kan fräsa åt honom ibland om han kommer i full fart mot henne eller om hon blir trängd av honom, men Holger är duktig och backar snällt. Leyla har också blivit mer bekväm med honom men tycker att det är jobbigt när han vill hälsa på henne, för det är hon minsann inte det minsta intresserad av.

I söndags var också första gången Holger markerade att han ville gå ut och kissa (!!) han gnällde till och sprang mot dörren och gissa om vi blev överlyckliga! Det händer fortfarande olyckor men inte alls lika ofta, han håller sig tills vi går ut för det mesta:) De senaste två dagarna märker man att han behöver gå ut för han går mot hallen och vänder sig om och tittar på oss, typ: ”-Kom igen då, sitt inte där och slöa, jag vill gå ut!” Så roligt!

Han är i princip klockren på inkallning och jag tränar honom mycket att han inte får gå ner mot vägen. Om jag går ner och ska slänga soporna tex så sätter jag honom och ber honom att stanna och han sitter kvar och tittar så fint tills jag kommer tillbaka till hans sida igen!

Vi ska också sätta igång med ett foderbyte, han äter nu Royal Canin men jag är inte så förtjust i fodrets innehåll så vi ska börja med Orijen istället, för valpar. Det är bra foder. Ger Orijen till katterna också och jag tycker nog att det är bland det bästa fodret på marknaden. Jag planerar också att ge Holger färskfoder en gång om dagen när han blivit lite äldre.

Det är så roligt att se att Holger är så himla motiverad att träna och lära sig nya saker, försöker mycket med ”shejping” och vid träningstillfällena gör han verkligen allt och testar massa olika för att se vad jag vill att han ska göra. Sitt och ligg går klockrent, han sätter sig långsamt men vid ”ligg” så slänger han sig riktigt ner på golvet:)

Han går själv upp för trappen nu, nedför törs han inte än och det är bra för det kan bli för hård belastning för liten valp.

Den här veckan har jag börjat jobba heltid igen och Anders har jobbat kväll så Holger har varit med Anders på dagarna och sedan följt med honom på jobbet vid 15 tiden och åkt med Anders i traktorn fram till 16.15 när jag slutar. Holger har i princip somnat på en gång och det har gått så bra så. Anders berättade igår att han tyckte det var så tråkigt när jag hade hämtat honom^^ ,sötnosen. Men nästa vecka kommer Holger åka med Anders från kl 8-15 🙂 Kul att det går så bra!

Vid nio tiden på kvällarna får Holger somna i mitt knä och sedan går jag ner med honom till sin hage och därefter gör jag sökövningar med katterna, så de får lite mental träning. Då lägger jag ut torrfoder eller skinka på tusen olika ställen i huset och sedan håller de på bra länge och letar intensivt:) Sen går jag också och lägger mig och sover fram till fyra fem ungefär när Holger vaknar och vill gå ut, då är han så trött, han kissar snabbt, går ett par meter och bajsar och sedan raka vägen in igen och så sover vi ett tag till:)

Ja det är ungefär vad som händer här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: