Holger 13 veckor

Nu är vår älskade Holger 13 veckor gammal och blir större och större för var dag som går. Efter en lång skotertur fick jag uvi och har varit hemma i veckan så jag och Holger fick en extra vecka ledigt tillsammans. Har inte blivit så många aktiviteter direkt men lite träning inne har vi sysslat med.

Sedan förra veckan har vi då som sagt åkt skoter, vi packade ner honom i en ryggsäck med filtar och grejer också hade jag honom på magen i den, och det gick jätte bra, han var inte alls brydd för skotern och somnade i ryggsäcken rätt snabbt. Så smidigt med en liten hund! Annat är det med stora kusinen Tore som är en schäfer, han trängs i knät med Frida och Simon på deras skoter:) Synd att vi inte tog några bilder på detta, han var sö söt i ryggsäcken!

Sedan har vi hunnit med att hälsa på pappa (morfar) på hans jobb och gått lite mer på stan och tränat olika miljöer. Det går så bra! Inkallningen fungerar mycket bättre trots störningar, men är ändå inte helt bra men det kommer.

Det som är lite jobbigt om vi går bland mycket folk är att alla vill hälsa på honom, och eftersom Cavalier King Charles Spaniel är en väldigt väldigt folkkär ras så gäller det att man visar att man inte får hälsa på precis alla man möter. Samma gäller vid hälsningceremonierna- jag säger till er alla nu som kommer och hälsar på oss- Vänligen hälsa lugnt och tyst på honom. Vänta gärna också tills ni har tagit av er skor och jackor innan ni hälsar. Han blir inte bara enormt glad vid besök, han blir också stressad och börjar istället att ha dragkamp med era byxben om han blir allt för eggad:)

Sedan kan jag passa på att berätta att Holger fått en till kusin, moster (Frida) har nämligen också köpt en valp nu på 10 veckor. Vera heter hon och är en Australian Shepherd- en riktigt pigg vallhund som Holger har lekt mycket med. Men det gäller att hålla koll och avbryta då det lätt blir för mycket med två valpar i den åldern som leker med varandra, speciellt när det är sådan storleksskillnad, blir lätt för mycket för dem. Dessutom måste man se upp med deras känsliga skelett och muskler. Vera är otroligt vacker, lägger ut bilder på henne inom kort!

Annars leker livet tycker Holger och börjar utforska mer och mer på egen hand, så vi gör mer ”indianövningar” som det kallas, när man gömmer sig för hunden så den inser att det är den själv som måste hålla koll på husse/matte så inte han/hon försvinner! Det lönar sig mycket bra!

Rumsrenheten går bättre och det händer mycket sällan olyckor, han vet precis att ute kissar och bajsar jag men han kan inte säga till att han vill gå ut. Så det vill till sig att vi tar ut honom i tid. Men det märks att han ändå förstår för han kan hålla sig bra länge verkar det som, ibland kissar han jätte länge och man förstår att han måste ha varit jätte kissnödig!

Vi Älskar Dig Holger . Tack För Att Du Berikar Vårt Liv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: