Vi ska bli med valp!

1 November. Nu är vintern officiellt här! Det är inte heller allt för långt kvar till julen!

Det har varit dålig uppdatering här, usch det finns inget värre än bloggar som står stilla. Ber om ursäkt det ska bli ändring på det.

Jag ska också passa på att berätta att vi äntligen nu ska skaffa hund! Det blir en Cavalier som det var tänkt. Jag hittade en jätte trevlig uppfödare i Offerdal som väntade valpar efter otroligt bra föräldrar som är pigga, lyhörda och villiga att arbeta- vilket jag är ute efter.

Jag pratade med uppfödaren på Kennel Xelanc en vecka innan valparna var beräknade, både mamma och pappa är black and tan så oddsen var på min sida att det kunde bli en b/t hane till mig. Men jag hoppades inte för mycket. Sist blev jag ju så ledsen…

Så i torsdags kväll fick jag ett mail av uppfödaren där det stod att det kommit en liten black and tan hane som jag var välkommen att köpa! Gissa om jag hade det bredaste leendet människan skådat!!

Så nu har jag pratat med uppfödaren och jag fick t.o.m höra valparna gny över telefonen! Då blev det hela genast verkligt- VI SKA KÖPA HUND! 

Vi har bestämt vad han ska heta också, än så länge är det en hemlis då det inte är hundra. Men både jag och Anders stannade upp och tittade på varandra med stora ögon när vi hörde det namnet och båda tänkte samma sak- SÅ ska han förstås heta!

Jag har pratat med uppfödaren och ägaren av pappan till kullen och han är också underbar uppfödare och har svarat på massor av mina frågor. Pappahund, Bacchus du Nid du Faisan, som han heter på söndagarna och Krille på vardagarna, är också en riktigt pigg rackare som har gett fina valpar tidigare, några av dem har också kommit långt i agility.

Vi har ännu inte fått några bilder på valparna men väntar tålmodigt.

Nästa helg ska vi hälsa på dem för första gången och träffa uppfödarna samt mammahund (Campanards Engla) och jag längtar så. Vi får inte hålla i dem pga att de fortfarande kan vara känsliga mot baciller och virus men titta och klappa mamma får vi:)

Visar här lite bilder på Engla när hon var valp samt en bild på Krille (mamma o pappa) och visst är de väl underbara?! Första bilden är på krille och den andra är Engla som valp

 

Valpen är leverensklar den 23 december men eftersom vi ska åka runt lite på julafton så blir det lite problem om vi ska hämta valpen dagen innan eftersom man vill vara hemma och låta valpen göra sig hemmastadd innan man åker någonstans, så det blir att vi hämtar den någon dag efter julafton ist. Kan ni förstå hur lycklig jag är, Anders är också väldigt positiv och det känns att han också längtar. Vi har planerat allt in i minsta detalj och vi är väldigt förberedda!

Nu kommer detta inte bara bli en blogg om katter utan även hundar kommer synas en del, men jag är i grund och botten en riktig katt-toka så mest katt-snack blir det.

Ha det gott så länge!

Annonser

One response to “Vi ska bli med valp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: