Uppdat. det planerade valpköpet

Det finns väldigt många Cavalier uppfödare i Sverige, så det borde inte vara svårt att finna en valp? Jo, det är väldigt svårt om man inte tar första bästa valp. Det är inte bara uppfödare som kan ha krav på sina köpare, även köparen bör ha krav på uppfödaren. Om fler köpare kunde ha krav på uppfödarna så skulle tillslut de oseriösa bli tvugna att sluta med sin uppfödning.

Hursom, mina krav är att uppfödaren såklart ska vara registrerad uppfödare som säljer sina valpar med Stamtavla. Allt annat är extremt oseriöst och betraktas av mig som bakgårdsuppfödning. Jag vill också att uppfödaren tränar och aktiverar sina hundar, de får också ha krav på köparna att de också ska göra det, det betyder att de bryr sig om sina valpars framtid.

Jag vill också att uppfödaren visar intresse i mig och vilket hem jag har att erbjuda, det ska inte sälja en valp till mig  för att  jag låter trevlig tex.

Sedan har jag också krav på socialiseringen av valparna, uppfödaren ska vänja dem vid bilåkning, annan miljö osv. Föräldrarna vill valparna ska vara trevliga djur, brukshundar ska vara MH testade osv. Föräldradjuren ska också vara scannade mot rasbundna sjukdomar. Det finns så mycket mer jag tittar efter men detta är nog det viktigaste tycker jag.

Det är främst mitt krav om att uppfödaren aktiverar sina hundar som jag blir tvungen att sålla bort de flesta uppfödarna av Cavalier, många har dem endast som sällskap och är mer inriktad på den exteriöra biten.

Eftersom det finns flera färger av Cavalier så ska dessutom uppfödaren vänta black and tan valpar, vilket är en inte fullt lika vanlig färg. Så man får ha tålamod i valköpet:)

Jag tycker nog att jag hittat ”min” uppfödare, som jag väldigt gärna köper valp av. De väntade valpar v 32 och då väntades black and tan valpar. Jag vill ha en hane. Så vi väntade och väntade och kollade mailen iderligen…när valparna tillslut kom fick de fyra små tikar, två av dem dog tyvärr. Alltså ingen hane. Det var så synd. Men så är det ibland. De väntar ev en kull igen till våren.

Uppfödaren tipsade mig om att uppfödaren till en av hennes hundar väntade en kull till vintern och då planeras black and tan valpar. Men jag är så osäker på om jag verkligen vill ha en valp på vintern. Visst, det går säkert men det är så mycket lättare på våren/sommaren. Inte heller hittar jag någon annan uppfödare som väntar valpar…jag har en till uppfödare som jag gillar men de väntar inte valpar av just den färgen jag önskar.

Så jag fortsätter att kika vidare, men troligtvis kommer vi att vänta till våren och kanske får ”min” uppfödare en black and tan hane till mig!! ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: