Sicko av Michael Moore

Sitter och kikar på dokumentären ”Sicko” av Michael Moore där han granskar problemet i USA:s sjukvårdssystem. Över 50 miljoner amerikaner saknar sjukförsäkring enl Michael och eftersom de inte har gratis sjukvård i USA tvingas många betala vidervärdiga summor för sjukvård eller nekas behandlingar och liknande. Han ifrågasätter systemet och jämför med bl.a oss i Europa. Har man försäkring finns det folk på försäkringsbolaget som enbart jobbar med att försöka hitta kryphål och göra allt för att hitta anledningar till att inte betala ut pengar.

Efter den 11:e september hjälpte många volontärer till och grävd i månader efter människor i bråtet, detta till följd av lungskador av allt damm samt posttraumatisk stress m.m. Dessa människor klassades som hältar och hyllades. Men när de senare fick uppsöka sjukvård för komplikationerna drog staten åt sig öronen och gav blanka fan i ”hjältarna”

Terroristerna den 11:e september sitter nu i fängelse i USA och betraktas som krigsfångar.

De- får gratis sjukvård och läkarundersökningar var-annan vecka.

Systemet är fullkomligt vidrigt och man får sig verkligen en tankeställare av dokumentären. Jag rekommenderar verkligen att se den på ett eller annat vis. Den är rätt lång men jag ser den lätt igen. *applåder*

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: