Skink och svampmuffins

Jag vet. Det låter inte sådär jätte gott. Men. Dom är SUPER goda!

Min mamma bakade ofta dom här muffinsarna och det går inte att sluta äta dem. Hur perfkta är dom inte till frukost då! Bara ta fram två stycken, ett stort glas mjölk och sätta sig framför tv:n en stund istället för att stå i hundra år och bre dom där mackorna som ändå bara går sönder och är lite för torra. Dom här muffinsarna löser alla dina tänkbara problem

Jag bakade dem förra veckan och kommer snart göra fler tror jag:)

Ingredienser:

4 ½ dl Vetemjöl

1 dl Grahamsmjöl

2 tsk Bakpulver

1 nypa Salt/peppar

2 st Ägg

2 ½ dl Mjölk

100 g Smält smör

20 st Kantareller eller annan svamp

100 g Rökt skinka

1 dl Riven ost

½ dl Hackad basilika eller gräslök

Några små tomter

Gör såhär:

Sätt ut 12 stora muffinsformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt.

Sätt ugnen på 200 grader

Mät upp och blanda de torra ingredienserna

Skär skinkan i små bitar

Vispa äggen i en skål och rör ner mjölk, smör, svamp, skinka, ost och gräslök/basilika

Blanda försiktigt ner mjölblandningen och skeda upp i muffinsformar

Grädda i ugnen ca 25 minuter.

Annonser

2 responses to “Skink och svampmuffins

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: