Dagens myt

Myt: En katt landar alltid på fötterna.

– De flesta katter gör det vid lägre fall, men det beror dels på katten och dels på hur högt fallet är. Av de katter som kommer in akut till veterinär efter en olycka har de allra flesta ramlat ner från en balkong. Därför bör du näta in din balkong eller endast låta katten vara där under uppsikt. Det är numera lag på att du måste näta in din balkong om den är över fem meter ovanför marken. Detta givetvis endast om din katt vistas där. Det är så många ägare som låter sina katter vara ute på en balkong som inte är innätad och så många katter som ramlar ner och dör, att det har blivit en lag på en så självklar sak. Det är nästan pinsamt att det ska krävas en lag till detta.

Agria har ca 200.000 registrerade katter, förra året anmäldes 130 fall där katt ramlat ner från balkong, där den vanligaste skadan var död, efter det kommer krossade käkar och gomtaket och spruckna urinblåsor.

Katter har inte nio liv och en katt landar inte alltid på fötterna, även om de gör det kan det ändå bli otäcka skador på katten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: